Vermeer is haast de El Salvador van Feyenoord

Vermeer is haast de El Salvador van Feyenoord

admin • 10:21, 19-12-2015 / Laatste Update: 03:08, 06-01-2024

Langzaam doemt het beeld op: Feyenoord is, ondanks alle tekortkomingen, niet te verslaan. ,,Thuis eigenlijk niet, maar uit is soms een ander verhaal.''

,,Kenneth Vermeer zou ons dit seizoen echt kampioen kunnen maken. We zijn zo blij dat wij hem hebben", zegt Karim El Ahmadi. Vermeer is volgens de spelers van Feyenoord een van de redenen waarom de Rotterdammers halverwege het seizoen nog altijd in de slipstream zitten van koploper Ajax, terwijl PSV zelfs een puntje achterstand heeft.

'Kampioen met de verkeerde club'

Ook aanvoerder Dirk Kuyt is diep onder de indruk van de 29-jarige doelman, die dagelijks in de Kuip bijna de bescheidenheid zelve is. ,,Kenneth heeft ontzettend veel ervaring, hij is al een paar keer landskampioen geworden, al was dat wel bij de verkeerde club,'' zegt Kuyt. ,,In deze fase van het seizoen speelt hij voor ons echt een cruciale rol.''

Toch knaagt er ook iets in Rotterdam-Zuid. Hoe lang valt het dubbeltje nog de goede kant op? Excelsior, Heracles, FC Groningen en Willem II hadden allemaal het gevoel dat ze Feyenoord hadden laten ontsnappen.

Irritatie

Tegenover de realistische visie van El Ahmadi is er ook irritatie in het kamp van de Rotterdammers. Feyenoord heeft een karrenvracht aan punten verzameld en bovendien is de ploeg gewoon kwartfinalist in het bekertoernooi. ,,Ik ben zelfs een beetje geschrokken van de kritiek die het team af en toe krijgt,'' zegt Kuyt.