NAC-verdediger Boy Kemper is er niet gerust op tegen Excelsior: 'Het lijken wel handbaluitslagen'
Boy Kemper © Proshots

NAC-verdediger Boy Kemper is er niet gerust op tegen Excelsior: 'Het lijken wel handbaluitslagen'

19:23, 01-06-2024 / Laatste Update: 19:23, 01-06-2024

NAC kan zondag terugkeren in de Eredivisie. Dan moet de Keuken Kampioen Divisie-club niet met meer dan vier goals verschil verliezen van Excelsior. Na de 6-2-zege in de heenwedstrijd zit NAC kortom in een zetel.

NAC-linksachter Boy Kemper, geboren in Purmerend en getogen in Volendam, eist van zichzelf en zijn teamgenoten dat er niet te makkelijk wordt gedacht over de klus. Wie met een verkeerde houding aan een wedstrijd begint, roept het onheil over zichzelf af. Bovendien zijn er recente voorbeelden zat van duels met veel goals. "Er zijn zulke gekke uitslagen in de play-offs, dus het idee dat we er al zijn heb ik direct de kop ingedrukt", zegt Kemper tegen De Telegraaf.

Hanbalduitslagen

Hij heeft de voorbeelden daarvan paraat: "Het lijken wel handbaluitslagen. Wij hebben met 6-2 van Excelsior gewonnen, zij weer met 7-1 van ADO Den Haag. Wij met 5-0 bij Roda JC. Het is bizar. Daar staan de play-offs ook bekend om." En we weten ook nog wel een voorbeeld van een spectaculaire ommekeer: onlangs maakte Bochum in de Duitse play-offs om promotie en degradatie de 3-0-nederlaag uit de heenwedstrijd goed in de return.

Vragen over ingooi bij 4-2 NAC: dit schrijven de KNVB-regels erover

29 mei 2024, 06:40

NAC walste dinsdagavond met 6-2 over Excelsior heen in de heenwedstrijd van de finale van play-offs om promotie/degradatie. De club uit Breda lijkt zich dus op te kunnen maken van Eredivisievoetbal volgend seizoen. Toch zijn er vragen over de geldigheid van een van de Bredase doelpunten. De 4-2 volgde na een discutabele ingooi van Jan Van den Bergh.

ADO Den Haag

Trouwens, Kemper hoeft niet lang in zijn eigen geheugen te graven voor nog een voorbeeld. Twee jaar geleden speelde hij voor ADO Den Haag, dat in de play-offs tegen Excelsior met twintig minuten te gaan voorstond met 3-0. Ook dat ging toch nog mis.

"We hebben toen een marge van drie goals in een kwartier weggegeven. Nu is het verschil wel vier goals maar zijn er ook nog negentig minuten te spelen dus je zult mij niet rustig achterover zien leunen", zegt hij.

Excelsior-spelers in zak en as na pijnlijke nederlaag tegen NAC Breda: ‘We deden alles wat je niet moet doen in een finale’

28 mei 2024, 23:41

NAC Breda speelde Excelsior dinsdagavond van het kastje naar de muur en liet geen spaan heel van de bezoekers uit Rotterdam: 6-2. Excelsior speelde de laatste weken heel behoorlijk, maar maakte tegen NAC weinig indruk. Excelsior-spelers Stijn van Gassel en Julian Baas zagen de bui al hangen na afloop van de pijnlijke avond. Voor handhaving is komende zondag een stunt nodig.