Vermiste voetballers na 50 jaar terecht
i

Twitter: @latercera

Vermiste voetballers na 50 jaar terecht

Harry Nijland • 17:16, 09-02-2015 / Laatste Update: 11:56, 13-12-2023

In Chili hebben bergbeklimmers het wrak gevonden van een vliegtuig dat al meer dan 50 jaar vermist was. In het wrak werden onder andere de restanten gevonden van 8 vermiste voetballers van het lokale Chileense team Green Cross.

Het vliegtuig werd al sinds 1961 vermist. De bergbeklimmers vonden de romp van de Douglas DC-3 in het Andesgebergte, zo'n 300 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago.

De spelers en medewerkers van voetbalclub Green Cross vlogen 50 jaar geleden terug van Santiago na een wedstrijd in Osorno, in het zuiden van Chili. "Het vliegtuig ligt op meer dan 3200 meter hoogte en rondom liggen naast bagage ook resten van menselijke botten", vertelt één van de klimmers. Naast de voetballers bevonden zich nog 26 passagiers in het toestel.

Zondag zond de Chileense televisie beelden uit van de romp, maar uit respect voor de nabestaanden werd de exacte plek van het toestel niet bekendgemaakt. Door deze vondst is één van de grootste mysteries in de geschiedenis van Chili nu opgelost.