Konden ze maar een potje klaverjassen
i

Orange Pictures

Konden ze maar een potje klaverjassen

Brian Vesseur • 22:18, 12-01-2020 / Laatste Update: 17:57, 13-12-2023

Kritiek hebben op een kapsel of een rap is in de voetbalwereld niet vreemd. Sportnieuws.nl-redacteur Brian Vesseur vindt al die kritiek maar onzin. "Stap even uit je bubbel", is zijn boodschap aan de kritische fans.

Een volmaakte tokkie was Noa Lang volgens een Twitteraar, nadat Ajax een foto van hem met vlechtjes deelde. 64 mensen besloten die reactie te liken, geteld op het moment van schrijven. Lang koos in het nieuwe jaar voor een nieuwe coupe. Hij ruilde zijn krulletjes in voor vlechtjes. Nederland werd gek, zoals wel vaker als een voetballer iets geks (lees: gedurfds) doet. Wat een bullshit.

De hoed van Memphis, een paar jaar geleden. De raps van diezelfde Memphis. En die van Quincy Promes. Het kapsel van Lang, nu. Of die van Ryan Babel. Elke keer ontstond er weer oorlog in de reacties op social media, wanneer een voetballer wat anders deed dan de meesten. Wat anders dan de mainstream.

De haartjes in een scheiding, politiek correcte antwoorden geven in een interview en in staat zijn om een potje te kunnen klaverjassen. Aan die punten moet een voetballer volgens de zeikerds voldoen. Omdat het 2020 is, is pesten of pokeren in het laatste geval ook goed.

Het is moeilijk te verkroppen voor die zeikerds als een voetballer vlechtjes heeft. Of een rap maakt in zijn vrije tijd. Ze moeten met het spelletje bezig zijn. En zo niet, dan zoeken ze maar een andere baan.

Een tip, gratis en voor niets: stap even uit je bubbel. Niet iedereen vindt leuk wat jij leuk vindt. Niet iedereen antwoordt netjes 'ja en amen' als er wat wordt gevraagd. Memphis, Quincy, Ryan, Noa. Dat zijn de jongens die de showkant van het voetbal een stukje mooier maken. Met hun vlechtjes, hun raps en hun interviews.

Je hoeft het niks te vinden, die showkant. Het kan dat je je alleen met voetbal bezig wil houden. Maar beoordeel die jongens dan ook alleen op hun voetbalkwaliteiten. Die worden niet minder met een vlechtje of een rap. Die zijn zoals ze zijn.

Mocht je er toch nog mee zitten: Lang heeft zijn vlechtjes weer ingeruild voor krulletjes.