Slagerij Martínez
i

Soccrates Images

Slagerij Martínez

Brian Vesseur • 21:09, 19-03-2020 / Laatste Update: 23:48, 04-01-2024

In huize Martínez stuitert een wc-rol op de voeten van een voetballer. Lisandro verveelt zich natuurlijk de pleuris in quarantaine. Vermomd als doodnormale profvoetballer doet deze slager ook mee aan de #StayAtHomeChallenge.

Deze slager. Het is niet zomaar dat de term 'Slagerij Martínez' een tijdje geleden de wereld in werd geholpen. De Argentijn is een hoogtepuntje in een absurd Ajax-seizoen. Waar het allemaal fantastisch begon in Amsterdam, daar werd het na de wedstrijd tegen Chelsea (4-4) een stuk minder.

Lichtpuntje

Martínez viel niet per se op tussen de grote sterren toen ze op de top van hun kunnen waren, maar zijn kwaliteiten kwamen bovendrijven in de tijden dat het minder ging. De slager was een van de weinigen - zo niet de enige - speler van Ajax die zijn niveau hield in mindere tijden. Pas toen kwam Nederland erachter dat Martínez een fantastische speler is.

De emotie, de gebalde vuist

Een typisch 'Slagerij Martínez'-moment zagen we tegen Sparta, in de eigen Johan Cruijff Arena. Het was de 1e wedstrijd van 2020, de 1e wedstrijd na de winterstop. Het spel was moeizaam, Sparta drong in de slotfase aan voor de 2-2. Adil Auassar kreeg in de 84e minuut dé kans op de gelijkmaker, maar toen was daar Martínez.

Bij een vrije trap had André Onana redding verricht, waarna de doelman uit Kameroen volledig uit positie was. De bal vloog voor de voeten van Auassar, die ineens besloot uit te halen. Martínez stond op de lijn en kopte de snoeiharde poging van de Sparta-middenvelder overtuigend weg.

De emotie, de gebalde vuist, het vieren alsof het een doelpunt was, dat maakt van Martínez een Argentijnse slager.

Het fragment is te zien vanaf minuut 7:30:

Door Brian Vesseur