Van der Voort hint op laatste WK: ‘Te veel last van rug’

22 december 2016

Getty Images

Oei... Pijnlijk nieuws. Vincent van der Voort heeft mogelijk z'n laatste WK gegooid. De darter heeft te veel last van z'n rug en denkt er serieus over om te stoppen. "Zoals het er nu naar uitziet heb ik m'n laatste WK gegooid", zei hij na afloop voor de camera's van RTL7.


Van der Voort probeerde het nog wel in de partij tegen Max Hopp, maar kreeg het na 1 set al niet meer voor elkaar om nog dubbels te gooien. Laat staan triples. Na afloop bekende hij dat-ie te veel last van z'n rug had. "Ik heb er alles aan gedaan om hier enigszins fatsoenlijk van start te gaan. Maar het duurde te lang, het wil niet meer."

LEES OOK: Van der Voort gooit poep en moet nu al naar huis

Lukt niet meer
VdV gooide 1 goede set, maar daarna ging het echt niet meer. "Die 1e set gooide ik met heel veel energie. Dat lukte nog wel, maar daarna zat er geen kracht meer in. Dan is het klaar."

Voor The Dutch Destroyer voelde het alsof hij tegen zichzelf speelde. "Ik probeerde me nog op te laden om een triple te gooien, maar het leek nergens op. Wat moet je dan? Ik heb er alles aan gedaan om fatsoenlijk aan de oche te verschijnen."

Laatste WK?!
Dus toch weer de rug. Van der Voort loopt al heel lang met pijn rond en dat brak hem ook donderdagavond op. Na afloop gaf de darter uit Purmerend aan dat dit misschien wel z'n laatste WK was. "Ik weet het ff niet. Dit moet ik goed laten bezinken. Zoals het er nu naar uitziet is dit m'n laatste WK. Die kans zit er dik in. Eerlijk moet je zijn. Zo heeft het geen zin meer..."

Tipje!
Om lid te worden van de Whatsapp-groep Darts; app DARTS AAN naar 06 135 591 70
reacties
ReageerReageer op dit bericht