Zenuwslopende titelstrijd in Premier League: Manchester City maakt geen fout en nadert Arsenal
De twee uitblinkers: Kevin De Bruyne en Phil Foden © Getty Images

Zenuwslopende titelstrijd in Premier League: Manchester City maakt geen fout en nadert Arsenal

23:17, 25-04-2024 / Laatste Update: 23:21, 25-04-2024

Zonder Erling Haaland heeft Manchester City geen fout gemaakt in de spannende Engelse titelstrijd. Het op papier lastige potje bij Brighton & Hove Albion werd overtuigend gewonnen: 0-4.

De grote uitblinkers waren Phil Foden en Kevin de Bruyne. Na nog geen half uur spelen was de wedstrijd al beslist in het voordeel van Pep Guardiola's elftal. De Bruyne opende de score, Foden maakte met twee doelpunten aan alle spanning een eind. De 0-4 van Julián Álvarez was de kers op de taart voor de ploeg die oprukt naar de tweede plaats in de Premier League.

Optimaal geprofiteerd van flater Liverpool

Dankzij de zege wipt City over Liverpool heen naar de tweede plaats. The Reds kwamen woensdagavond al in actie, maar leden een pijnlijke nederlaag in de stadsderby tegen Everton (2-0). De ploeg van Jürgen Klopp kan de titel door de verliesbeurt waarschijnlijk vergeten.

Voor Guardiola gloort de koppositie. Komende zondag reist Manchester City af naar Nottingham Forest. Als City daar wint, dan is het de koploper van de Premier League. Ten opzichte van Arsenal en Liverpool heeft City namelijk nog een duel te goed.

Arsenal maakt geen fout

De titelstrijd lijkt tussen Arsenal en City te gaan. The Gunners maakten woensdagavond in tegenstelling tot Liverpool geen fout. Wat heet: er werd met liefst 5-0 gewonnen van Chelsea, de grootste overwinning tot nog toe op de stadsgenoot.