Dat belooft wat: darters gooien gezamelijke negendarter tijdens het warmgooien
Connor Scutt tijdens zijn partij op het WK darts afgelopen jaar © Getty Images

Dat belooft wat: darters gooien gezamelijke negendarter tijdens het warmgooien

13:16, 25-03-2024 / Laatste Update: 13:31, 25-03-2024

Connor Scutt en Andreas Harrysson speelden maandag tegen elkaar in de Modus Super Series. De IJslander won met 4-2, maar het opvallendste moment van de twee darters op het podium gebeurde al voordat de eerste officiële pijl naar het bord werd gegooid: de twee gooiden namelijk samen de perfecte leg.

Scutt en Harrysson waren bezig met het warmgooien toen de twee ineens niet meer konden missen. Scutt begon met een score van 180 punten en Harrysson deed daarna hetzelfde. Scutt ging staan en raakte zowel triple twintig en triple negentien, om vervolgens de dubbel twaalf te raken voor een negendarter.

Uiteindelijk was het Harrysson die de partij won. Opvallend was dat Scutt zijn beste pijlen helaas al gegooid leek te hebben tijdens de practice darts: tijdens de partij gooide de Engelsman geen 180 meer.

Gezamelijke negendarter

De World Cup of Darts is het enige PDC-toernooi waar in koppels gegooid wordt. Een gezamelijke negendarter is daar nog nooit gevallen. Tijdens de wedstrijd tussen Nederland en Australië kwamen beide landen wel in de buurt: Australië bleef steken op zeven perfecte pijlen, terwijl Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld na tweemaal 180 hun eerste pijl misten in die leg.

Van Gerwen en Michael Smith hadden tijdens de finale van het WK van 2023 de kans om samen de perfecte leg uit te gooien, ware het niet dat legwinst tijdens de belangrijkste dartwedstrijd van het jaar nét iets belangrijker was voor de darters. Van Gerwen miste zijn kans op dubbel twaalf, die Smith vervolgens wel uitgooide.