Speler van de dag: Vardy's having a party!

Brian Vesseur • 01:12, 17-06-2016 / Laatste Update: 21:49, 07-01-2024

Engeland staat na 2 wedstrijden op 4 punten, nadat het donderdag met 2-1 van Wales had gewonnen. Jamie Vardy had een groot aandeel in die overwinning, door zelf eerst de 1-1 binnen te schieten en later ook nog mee te helpen aan de 2-1. En dat terwijl de spits van Leicester City er pas na rust in kwam. Baas!

Gareth Bale zorgde er in de eerste helft - op een heerlijke manier - voor dat Wales op voorsprong kwam. De aanvaller van Real Madrid schoot een vrije trap binnen, zijn 2e rake vrije schop van het toernooi. Engeland moest wat anders, dus werden Daniel Sturridge en Jamie Vardy er na 45 minuten ingebracht.

De 29-jarige spits speelde tegen Wales zijn 9e interland en besloot in de 56e minuut op doel te schieten. Het was zijn 5e schot op doel in al die 9 interlands. De bal ging erin, zijn 4e goal in Engelse dienst (en hij had er dus slechts 5 schoten op doel voor nodig). Engeland op 1-1.

#ENG 2-1 #WAL FT - G Bale [42' - WAL] // J Vardy [56' - ENG] // D Sturridge [90+2' - ENG]: https://t.co/5yyYGFY4wC

— FutbolPhotos (@FutboIPhotos) June 16, 2016

En ook bij het 2e doelpunt van Engeland, in minuut 91, liet Vardy zien waarom hij in de basis hoort. Het vechtersbaasje wurmde zich voor een Wales-verdediger en wist de bal mee te geven aan Dele Alli. De 20-jarige middenvelder van Tottenham Hotspur kon de bal ook nog een tikje meegeven, waardoor Daniel Sturridge in de korte hoek kon binnenschuiven.

Vardy werkt, buffelt, vecht en scoort. De spits doet er alles voor om de bal te krijgen. En dat terwijl Harry Kane toch liever pas vecht als hij de bal heeft. Ook een goede eigenschap, maar dit Engeland heeft duidelijk Jamie nodig. Als Vardy speelt is er veel meer kans op een (halve) finale, dan als Harry Kane speelt. Alleen met de man uit Sheffield in de spits kunnen ze in Engeland over een paar weken zeggen: 'Vardy's having a party!'