Santos is de ster van NEC

admin • 11:56, 05-10-2015 / Laatste Update: 10:20, 13-12-2023

NEC haalde op de slotdag van de transferperiode een Roemeense goalgetter, maar voorlopig straalt in Nijmegen een ster uit Venezuela. Christian Santos is niet alleen de club-topscorer met vijf treffers, de Zuid-Amerikaan heeft sinds afgelopen weekend met zijn omhaal tegen ADO ook het mooiste doelpunt van dit seizoen op zijn naam staan.

Wereldgoal

Christian Santos (27) bevrijdde NEC zaterdagavond na 63 minuten met een werkelijk magistrale omhaal van ADO Den Haag. De Nijmegenaren kwamen niet door de verdediging van de Haagse club heen en de Venezolaan met Duits bloed had eigenlijk nog geen bal goed geraakt. Maar de spits, die in 2014 bij NEC terechtkwam na een succesvolle stage, bewees in de sfeerrijke Goffert weer eens een neusje voor de goal te hebben. De omhaal grensde aan perfectie. ,,Het was een wereldgoal'', jubelde trainer Ernest Faber.

5 goals

Al na 19 seconden kwam NEC op voorsprong door een eigen goal van Aaron Meijers. ADO oogde aangeslagen maar kwam in de 22e minuut op gelijke hoogte door een kopbal van Vito Wormgoor. Na rust volgde de wondergoal van Santos, maar daar bleef het niet bij voor de Nijmegenaren. Limbombe tekende na een counter voor de 3-1 en Santos maakte nog een tweede goal (4-1). Door zijn 2 doelpunten in deze wedstrijd staat de Venezolaan nu op 5 goals in de competitie.

Groeiproces

,,Ik wil iedereen complimenteren,'' stelde Faber. ,,We hebben na een moeizame eerste helft zó veel energie geleverd. Zo veel passie. NEC zit in een groeiproces. Hier moet een topsportklimaat heersen en dan is juist zo'n voorstelling hartstikke belangrijk. Dat katapulteert ons naar voren. Dit is echt een mooie zege.''