Gaan Rafael Nadal en Carlos Alcaraz als dubbelduo naar de Spelen? 'Als alles goed gaat, spelen we'
Carlos Alcaraz en Rafael Nadal © Getty Images

Gaan Rafael Nadal en Carlos Alcaraz als dubbelduo naar de Spelen? 'Als alles goed gaat, spelen we'

11:18, 27-04-2024 / Laatste Update: 11:44, 27-04-2024

Spanje zou met een iconisch dubbelduo kunnen aantreden op de Olympische Spelen in Parijs als Rafael Nadal en Carlos Alcaraz samen gaan spelen. Ze hopen in aanloop naar de Spelen van komende zomer op enkele tennistoernooien nog samen te kunnen dubbelen.

De 20-jarige Alcaraz, de huidige nummer 3 van de wereldranglijst, liet eerder al weten dat hij graag samen met zijn 37-jarige idool wil spelen in Parijs. Op het masterstoernooi in Madrid liet hij weten een beetje zenuwachtig te zijn om het gesprek hierover aan te beginnen.

Dat blijkt niet nodig. "Carlos hoeft me niets te vragen. Als alles goed gaat, spelen we", reageerde Nadal in de podcast IGUALES.

"Het is ook heel spannend voor mij", vervolgt Nadal. "En als ik het goed heb begrepen, ook voor hem. Als we beiden fit zijn, waarom niet. We kunnen een mooi team vormen. Het zou goed zijn voor ons en voor het Spaanse team."

Nadal won op de Olympische Spelen van 2008 goud in het enkelspel en in 2016 goud in het dubbelspel. Alcaraz maakt dit jaar zijn debuut op de Spelen. Het olympisch tennistoernooi vindt plaats op Roland Garros, waar Nadal veertien keer het grandslamtoernooi won.