'Jake Paul zit helemaal vol met doping en al z'n gevechten zijn nep'
Jake Paul krijgt er flink van langs van UFC-vechter Colby Covington. ©AP

'Jake Paul zit helemaal vol met doping en al z'n gevechten zijn nep'

08:20, 27-03-2024

Colby Covington is helemaal geen fan van Jake Paul. Dat maakte de UFC-vechter meer dan duidelijk tijdens de SOS Cast, een podcast in Amerika. "Jake Paul wordt helemaal volgespoten met doping", zei de vechter.

In tien minuten gaat Covington helemaal los op Paul en z'n gevecht met bokslegende Mike Tyson. Op 20 juli gaan ze, live op Netflix, voor ongetwijfeld veel geld tegen elkaar boksen. Covington háát het gevecht, zegt hij eerlijk. "Dit doet afbreuk aan de reputatie van Tyson. Er komt even een Youtuber aan en die slaat de baddest bokser op aarde neer."

'Alle gevechten van Jake Paul zijn nep'

Hij snapt het op zich wel dat Youtubers in de bokswereld stappen, maar noemt de gevechten die ze aangaan 'freak shows'. "Die Youtubers brengen aandacht en geld naar een dode sport", zo noemt Covington het boksen. "Dat snap ik wel en ik geef ze groot gelijk. Maar het zijn geen competitieve gevechten. Alle gevechten die Paul gedaan heeft, zijn nep." Covington haalt de winstpartijen op NBA-ster Nate Robinson en voormalig UFC'er Tyron Woodley aan.

"Hij maakte duidelijk gebaren naar en gaf signalen af aan Woodley tijdens hun gevecht. Ook tegen Nate Diaz gebeurde dat. Ik ben er heilig van overtuigd dat alle gevechten van Jake Paul gefixt zijn. Allemaal voor geld en entertainment. Hij denkt stoer te zijn, maar hij vecht alleen maar tegen mannen die in de 40 zijn. Of nu zelfs tegen de 60 lopen, zoals met Tyson."

'Jake Paul zit vol met doping'

Iedereen kan volgens Covington zien dat Jake Paul dat ook nog eens doet op doping en drugs. "Hij doet alle doping die er maar is", zegt Covington. "Hij is een wandelend laboratorium. Ze spuiten hem en zijn broer Logan Paul (worstelaar bij de WWE, red.) helemaal vol. Hij zit vol met alle chemicaliën die de mens ook maar kent."

'Het is levensgevaarlijk voor Mike Tyson'

De UFC-vechter (36) is dan ook bang dat het slecht gaat eindigen voor Tyson in hun boksgevecht, ondanks de indrukwekkende beelden die de afgelopen opdoken van een trainende Tyson. "Het gaat slecht eindigen. Paul slaat Tyson binnen twee minuten knock-out. Zo niet, dan doet hij dat alleen maar om het gevecht langer te laten duren, om de freak show competitief te laten lijken. Tyson zou niet meer moeten vechten op deze leeftijd. Het is levensgevaarlijk. Zijn hart kan ontploffen door de inspanning of hij krijgt een klap op zijn hoofd en krijgt dan een hersenbloeding. Dit gevecht zou niet mogen doorgaan."