Real Madrid wint voor 11e keer Champions League na thriller

admin • 01:14, 29-05-2016 / Laatste Update: 14:47, 12-12-2023

Real Madrid heeft zaterdagavond voor de 11e keer in de clubhistorie de Champions League gewonnen. In Milaan was er na 90 minuten geen winnaar (1-1) en in de 30 minuten verlenging werd er niet meer gescoord. Na penalty’s bleken de mannen van Zidane de zenuwen het best in bedwang te kunnen houden: 5-3.

Real klapte er vanaf de eerste minuut vol bovenop. De ploeg van trainer Zinedine Zidane nam meteen het heft in handen en dat leverde al in de 6e minuut een grote kans op. Een scherpe vrije trap van Gareth Bale werd ternauwernood van de lijn weggewerkt door Atleti-keeper Jan Oblak. Een kleine tien minuten later was het wel raak. Een goede vrije trap van Toni Kroos belandde voor de voeten van Sergio Ramos, die daar wel raad mee wist. De Spaanse verdediger, die twee jaar geleden in de CL-finale ook al tegen Atletico scoorde, tikte van dichtbij binnen. Maar had die treffer wel geteld mogen worden? Het had erg veel weg van buitenspel.

Sergio Ramos zet Real op een 1-0 voorsprong tegen Atletico. Is het buitenspel? #RMATMpic.twitter.com/BOukQJSQZf

— Sportnieuws.nl (@Sportnieuwsnl) May 28, 2016

Na de openingstreffer van Real ging het beide kanten op. Zowel Real als Atletico kreeg wat kleine kansjes, maar verder dan wat schoten van afstand kwamen ze niet. Daardoor ging de Koninklijke met een nipte voorsprong de kleedkamer in: theepauze.

Griezmann mist penalty

In het tweede bedrijf gingen de mannen van Diego Simeone meteen op zoek naar de gelijkmaker, en daar kregen ze een uitgelezen mogelijkheid voor. In de 47e minuut ging de bal op de stipt na een overtreding van Pepe op Torres. De man die Atletico dit seizoen zo vaak op belangrijke momenten aan een treffer hielp, Antoine Griezmann, ging achter de bal staan. Hij faalde. De Fransman knalde vanaf de strafschopstip de bal snoeihard tegen de lat.

Griezmann mist de strafschop! Real Madrid blijft op 1-0 #RMAATLpic.twitter.com/9qj2LPyYQF

Na de pijnlijke misser van Griezmann ging Atletico niet minder spelen. In tegendeel. De vechtmachine van Simeone kreeg daarna in een paar minuten tijd twee opgelegde kansen. Eerst was het verdediger Savic die van dichtbij kon binnen tikken, maar hij zag zijn schot net naast het doel van Navas gaan. Een paar minuten later schoot Saúl de bal direct uit de lucht op doel na een voorzet van Carrasco, maar de bal ging naast het doel. Na de twee grote kansen gingen de koppies bij Atletico meer en meer hangen. Real kwam weer beter in haar spel en nam het initiatief over.

Benzema mist grote kans, Carrasco schiet Atletico op gelijke hoogte

In de 70e minuut kon Benzema de wedstrijd in een rechtstreeks duel met Oblak beslissen, maar het schot van de Fransman miste precisie. Een dure misser, want in de 78e minuut kwam Atletico op gelijke hoogte door een doelpunt van invaller Yannick Carrasco. De Belg schoot de bal bij de tweede paal binnen. Na de treffer pakte Carrasco een vrouw (hoogstwaarschijnlijk en hopelijk zijn vriendin), flink op de mond.

Carrasco schiet Atletico op gelijke hoogte! 1-1! #RMAATLpic.twitter.com/CQKhPnneJV

In de minuten daarna werd er niet meer gescoord en dus gingen we verlengen.

Real langste adem

In de verlenging speelden bij beide ploegen de pijntjes op en kwamen ze niet meer tot grote kansen. Daardoor gingen we over op penalty's, en daar bleef Real het koelst: 5-3. Voor Atlético was het Juanfran die miste, Ronaldo schoot de beslissende pingel van Real tegen de touwen.