FC Utrecht stunt in Eindhoven en gaat naar halve finale

admin • 23:34, 04-02-2016 / Laatste Update: 20:05, 12-12-2023

PSV is onverwacht uitgeschakeld in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi. De koploper in de Eredivisie ging op eigen veld hard onderuit tegen FC Utrecht: 1-3. PSV had geen schijn van kans tegen de effectieve Utrechters.

Al met rust keek PSV tegen een 0-2 achterstand aan door goede goals van Ramselaar en Haller.

Verdrukking

Bij PSV maakte winterversterking Marco van Ginkel zijn opwachting in de basis. De ploeg van Phillip Cocu begon nog aardig aan het duel, maar zag Utrecht steeds beter in de wedstrijd komen. Door goed voetbal van de bezoekers kwam PSV in de verdrukking. Kopballen van Van Ginkel en De Jong, in die betere beginfase, werden gepakt door Ruiter.

Wissel

In de tweede helft veranderde er niet zo gek veel. Binnen het uur was het Ramselaar die zijn tweede van de wedstrijd kon maken. Cocu wisselde aanvallend, maar die grote marge werd niet meer goedgemaakt.

Uit een spelhervatting deed Moreno een kwartier voor tijd nog wel wat terug. Zonder al teveel moeite bleef FC Utrecht in het restant overeind.