Feyenoord wint van Valencia in een volle Kuip (video)

Brian Vesseur • 00:01, 24-07-2016 / Laatste Update: 18:15, 05-01-2024

De supporters van Feyenoord waren massaal aanwezig bij de oefenwedstrijd tegen Valencia. In de eigen Kuip zagen de Rotterdammers hun ploeg op voorsprong komen door een doelpunt van Nicolai Jörgensen. In de tweede helft kwam Valencia langszij door een mooie vrije trap van Alvaro Medran: 1-1. Botteghin besliste de wedstrijd in de laatste minuut door de 2-1 te maken.

Feyenoord kwam op voorsprong door een prachtige aanval. Karim el Ahmadi stuurde Eljero Elia weg met een scherpe, lange pass. De buitenspeler wachtte even tot Jörgensen, de nieuwe spits, op zijn positie stond en gaf de bal panklaar op zijn hoofd. De Deense afmaker wist wel raad met dat balletje en knikte hem tegen de touwen.

Kuipvrees? Niet bij Nicolai Jørgensen. De spits heeft zijn eerste Kuip-goal te pakken. #feyval #feyenoord #jorgensen https://t.co/ab3JGywZGB

— FOX Sports (@FOXSportsnl) July 23, 2016

Na de rust zorgde Alvaro Medran voor de gelijkmaker. De Spanjaard mocht een vrije trap nemen voor het doel van Feyenoord. De 22-jarige middenvelder van Valencia gaf een lekkere zwabber aan de bal en passeerde Pal Hansson.

QUE GOLAZO DE @AlvaroMedran !!!⚽ pic.twitter.com/cukZ9hEaI9

— Erlantz Ramirez (@erlantz_910) July 23, 2016

Eric Botteghin besliste de wedstrijd in de 90e minuut. De verdediger uit Brazilië torende na een corner boven iedereen uit om de 2-1 binnen te koppen.