MVV nieuwe koploper na puntverlies VVV

admin • 00:02, 19-11-2016 / Laatste Update: 02:21, 05-01-2024

MVV staat bovenaan in de Jupiler League! Vrijdag veroverden de Limburgers de koppositie ten koste van VVV-Venlo. MVV won de Limburgse derby bij Fortuna Sittard met 3-2, terwijl VVV genoegen moest nemen met 1 puntje bij NAC Breda (0-0).

MVV staat nu bovenaan met 29 punten uit veertien wedstrijden, op 1 punt gevolgd door VVV en Almere City FC.

Verheydt belangrijk

Thomas Verheydt was in Sittard de grote man bij MVV. De spits opende na een half uur de score uit een strafschop. De eerste inzet van Verheydt werd gestopt door keeper Leon ter Wielen, maar hij mocht een nieuwe poging wagen van scheidsrechter Serdar Gözübüyük, omdat keeper Ter Wielen van zijn lijn naar voren was gelopen. De 2e penalty van de MVV-spits ging er wel in.

Pieter Nys: van schlemiel naar held

Fortuna Sittard nam in de slotfase van de eerste helft met twee doelpunten brutaal de leiding, maar Verheydt trok de stand kort na rust met een prachtige treffer weer gelijk. Pieter Nys bezorgde MVV daarna de winst én de koppositie. Terwijl hij eerder een grote kans om zeep hielp.