Nieuwe afgang voor De Graafschap op lege Vijverberg

admin • 00:23, 22-10-2016 / Laatste Update: 09:34, 05-01-2024

De Graafschap heeft vrijdagavond op een lege Vijverberg opnieuw een enorme dreun te verwerken gekregen. De spookwedstrijd tegen Helmond Sport, gespeeld achter gesloten deuren, werd met 2-4 verloren.

Voor een handvol journalisten, een paar bestuurders en wat geblesseerden beleefde De Graafschap de tweede afgang in 5dagen tijd.

Nederlagen

Nadat de ploeg van de geplaagde trainer Jan Vreman maandagavond werd weggespeeld door Jong Ajax (4-2), was nu Helmond Sport veel te sterk. Het was ontluisterend om te zien hoe De Graafschap binnen 35 minuten naar de slachtbank werd geleid. In de elfde minuut opende spits Jordy Thomassen de score voor de Brabanders toen hij moederziel op doelman Filip Bednarek af mocht gaan. 4 minuten later verdubbelde Giovanni Hiwat de marge: 0-2.

Hoop

Even was er hoop bij de Superboeren toen Youssef El Jebli in de 21ste minuut de aansluitingstreffer achter doelman Ferhat Kaya maakte: 1-2. Maar Thomassen kreeg daarna in de 26ste en 35ste minuut nog 2 keer alle ruimte om uit te halen, zodat De Graafschap bij rust al volstrekt kansloos was.

Wissels

Met twee wissels (Van den Hurk en Koolhof voor Straalman en El Jebli) probeerde Vreman in de rust het tij nog te keren, maar tevergeefs. Helmond Sport bleef simpel overeind en kreeg pas in de 87ste minuut de 2-4 van invaller Van den Hurk om de oren. Door de nederlaag blijft De Graafschap op de zestiende plek staan in de eerste divisie met slechts 10 punten uit 11 wedstrijden.