Sparta stunt en knikkert PSV uit bekertoernooi

admin • 00:37, 26-10-2016 / Laatste Update: 00:09, 06-01-2024

Sparta Rotterdam heeft voor een grote verrassing in de KNVB-beker gezorgd. De Rotterdammers wonnen in eigen huis met 3-1 van PSV. Voor de landskampioen zit het bekertoernooi er voor dit jaar dus op en dat heeft het aan zichzelf te danken.

PSV begon nog wel aardig aan de wedstrijd. De Eindhovenaren bouwden rustig aan hun aanvallen en dwongen Sparta tot verdedigen. Luciano Narsingh was dicht bij de 0-1, maar Sparta opende de score. Bart Vriends schoot een corner van dichtbij binnen.

Ramselaar

Net als afgelopen weekend was het Bart Ramselaar die de score voor PSV opende. PSV had het eerste deel van de tweede helft moeite met de counters van Sparta. Toen het zelf eindelijk kon aanvallen, was het ook vlug raak. Ramselaar schoot op aangeven van Santiago Arias bij de eerste paal hard en laag de gelijkmaker op het bord.

Payback

Die gelijkmaker betekende de ommekeer in de wedstrijd. Dat was niet in Eindhovens voordeel: krap twee minuten na de 1-1 schoot Zakaria El Azzouzi de 2-1 binnen. Een kwartier later beslist Loris Brogno de wedstrijd. De Spartaan profiteert van de slechte positionering van de PSV-verdediging en schiet de thuisploeg naar een veilige voorsprong.

Klik hierrrrrrrrrrrr voor de uitslagen van andere bekerwedstrijden op dinsdagavond.