Ontknoping Keuken Kampioen Divisie: welke twee ploegen promoveren direct?
Willem II en Roda JC hebben de beste papieren voor directe promotie naar de Eredivisie © Pro Shots

Ontknoping Keuken Kampioen Divisie: welke twee ploegen promoveren direct?

12:58, 03-05-2024 / Laatste Update: 12:58, 03-05-2024

Met nog maar twee speelrondes te gaan in de Keuken Kampioen Divisie stijgt de spanning tot een kookpunt. De bovenste twee ploegen promoveren direct naar de Eredivisie, maar wie gaan daar eindigen?

Willem II is momenteel de koploper van de KKD. De Tilburgers staan vier punten los van FC Groningen, dat net buiten de plekken voor directe promotie staat, en drie punten voor op nummer twee Roda JC. Ze hebben aan een gelijkspel tegen FC Dordrecht komende speelronde genoeg om directe promotie veilig te stellen. Mocht dat niet lukken, moet het in de laatste wedstrijd tegen Telstar gebeuren.

Voor Roda JC wordt het een stuk krapper. De nummer twee van de KKD wordt in de nek gehijgd door de Groningers, die maar één punt onder hen staan. Daarnaast is het doelsaldo van de Noorderlingen iets beter en spelen de twee nog tegen elkaar tijdens de laatste speelronde. Dat kan weleens beslissend zijn.

Ook FC Groningen ziet zeker nog kans op directe promotie. De ploeg uit het noorden van het land speelde vrijdag gelijk op bezoek bij Willem II en speelt dus op de laatste speeldag tegen Roda. Dat lijkt de allesbeslissende wedstrijd om promotie veilig te stellen te worden. Tussendoor speelt Groningen nog tegen Telstar.

FC Dordrecht

Op plek vier staat FC Dordrecht. Zij staan op vijf punten van een plek die directe promotie betekent en lijken met nog drie speelrondes te gaan niet meer mee te doen. De KKD zou echter de KKD niet zijn als we dit zouden negeren in de strijd om de Eredivisie.

Bekijk hier het programma, de uitslagen en de stand in de Keuken Kampioen Divisie.