TV-gids: op deze zender kijk je live naar de Giro d'Italia
De 107de editie van de Giro d'Italia gaat zaterdag 4 mei van start © Getty Images

TV-gids: op deze zender kijk je live naar de Giro d'Italia

06:03, 04-05-2024 / Laatste Update: 10:19, 06-05-2024

De strijd om de felbegeerde roze trui barst in Turijn los op zaterdag 4 mei. In drie weken tijd leggen de renners 3.400 kilometer af op het Italiaans grondgebied. Met Tadej Pogacar als torenhoge favoriet en enkele Nederlandse toppers staan er genoeg renners aan de start om in de gaten te houden. Lees hieronder op welke zender je de Giro d'Italia live kan volgen.

De Giro d'Italia gaat zaterdag 4 mei van start in Turijn en finisht op zondag 26 mei in Milaan. De verwachting is dat Pogacar de roze trui in de wacht gaat slepen, al moet hij wel drie weken lang volledig gefocust op de fiets zitten. Renners als Thymen Arensman, Romain Bardet, Geraint Thomas en Ben O'Connor staan ongetwijfeld klaar om iedere mogelijk fout af te straffen.

Startlijst Giro d'Italia 2024: alle teams, renners en uitvallers

4 mei 2024, 09:30

De 107de editie van de Giro d'Italia gaat zaterdag 4 mei van start in Turijn. De eerste grote ronde van het wielerseizoen zorgt ongetwijfeld voor drie vermakelijke koersweken in Italië. Dit zijn de 22 teams en in totaal 176 renners die op de definitieve startlijst staan voor de Giro d'Italia 2024.

Waar kan ik de Giro d'Italia live bekijken?

Alle etappes van de Ronde van Italië worden live uitgezonden via Eurosport (1) en via het online streamingsplatform discovery+. Voor die laatste dienst heb je een abonnement nodig, maar zie je de koers wel zonder reclameonderbrekingen. De gratis uitzending op Eurosport begint iedere etappe bij de officiële start van de koers. Bij discovery+ kun je al een halfuur eerder terecht om geen seconde te missen.

Met Sportnieuws.nl mis je niks van de Giro

Bij Sportnieuws.nl kun je terecht voor alle informatie over de Ronde van Italië. We blikken onder andere vooruit op alle etappes met oud-wielrenners, zodat jij weet waar je op kunt letten tijdens de koers. Uiteraard volgen we het laatste nieuws uit het peloton en brengen we jou op de hoogte van alle opmerkelijke gebeurtenissen. Tot slot vind je bij Sportnieuws.nl interessante achtergrondverhalen over de hoofdrolspelers van deze Giro d'Italia.

Het parcours van de Giro

De 107de editie van de Giro d'Italia wordt volledig verreden op Italiaans grondgebied. Het peloton wacht 21 etappes waarvan onder andere 6 vlakke- en 6 heuvelritten. Bovendien telt deze Ronde van Italië twee tijdritten, met in totaal 72 tijdritkilometers. Niet te vergeten zijn de 7 bergetappes die op één na allemaal bergop finishen.

Deze Nederlanders staan aan de start

Thymen Arensman was tijdens de vorige editie van de Giro d'Italia de best geklasseerde Nederlander dankzij zijn zesde plaats in het algemeen klassement. De renner van INEOS Grenadiers reed een sterke ronde en eindigde op zes minuten en vijf seconden van eindwinnaar Primoz Roglic. Arensman is één van de twaalf Nederlandse renners die aan de start verschijnen in Turijn. De 24-jarige renner is ongetwijfeld gebrand om zijn eindklassering te verbeteren.

*renner is uitgevallen

Naam

Ploeg

Rugnummer

Thymen Arensman

INEOS Grenadiers

2

David Dekker

Arkéa - B&B Hotels

24

Danny van Poppel

BORA - hansgrohe

48

Roel van Sintmaartensdijk

Intermarché - Wanty

98

Daan Hoole

Lidl - Trek

115

Fabio Jakobsen

Team dsm-firmenich PostNL

144

Gijs Leemreize

Team dsm-firmenich PostNL

145

Julius van den Berg

Team dsm-firmenich PostNL

146

Bram Welten

Team dsm-firmenich PostNL

148

Robert Gesink*

Team Visma | Lease a Bike

173

Olav Kooij

Team Visma | Lease a Bike

174

Tim van Dijke

Team Visma | Lease a Bike

178