Colombia verslaat VS in openingsduel Copa América

AFP

admin • 11:05, 04-06-2016 / Laatste Update: 23:10, 07-01-2024

De Verenigde Staten hebben hun openingswedstrijd als gastland van de Copa América met 2-0 verloren van Colombia. De openingstreffer kwam in de achtste minuut voor rekening van Cristian Zapata. Sterspeler James Rodriguez verdubbelde de score kort voor de rust door een penalty binnen te schieten.

Aan het einde van de tweede helft probeerden de Amerikanen zich terug te knokken, maar wisten de kansen die ze creëerden niet te verzilveren. Colombia gaat nu aan de leiding in Groep A, waar naast de VS ook Costa Rica en Paraguay deel van uitmaken.

100-jarig bestaan

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Copa América wordt het Zuid-Amerikaanse titeltoernooi dit jaar in de Verenigde Staten gehouden. Titelverdediger Chili speelt maandag tegen Argentinië, een herhaling van de finale van vorig jaar. Brazilië komt zaterdag al in actie tegen Ecuador.