EL Groep E: Duel om niets tusen Plzen en Austria Wien is tóch spektakel met GEWELDIGE come-back

admin • 22:13, 08-12-2016 / Laatste Update: 16:42, 05-01-2024

De wedstrijden in poule E ging eigenlijk helemaal nergens meer om, maar Plzen en Austria Wien hebben er toch een heus spektakel van gemaakt. Met 10 man won de thuisploeg in Tsjechië met 3-2 van de bezoekers uit Oostenrijk.

Lukas Hejda was de ongelukkige man aan de kant van de thuisploeg. Na 19 minuten mocht hij met direct rood vertrekken. Hij heeft de geweldige come-back van zijn ploeg helaas niet meegemaakt. Of nouja, helaas? Misschien maakt dat gegeven het duel nog wel specialer...

Austria Wien kwam namelijk met 0-2 voor na doelpunten van Raphael Holzhauser en Lukas Rotpuller. Tomas Horava zorgde nog voor rust voor de aansluitingstreffer. Het bleek echter de inleiding te zijn van een GEWELDIGE come-back van de thuisploeg!

Invaller Michal Duris maakte namelijk met 2 doelpunten de gelijkmaker en vlak voor tijd zelfs dé winnende! Plzen àllá Liverpool tegen Dortmund dus! Geweldig slot van de Europa League voor de thuisploeg!

Roma

AS Roma en Astra deelden in het andere groepsduel de punten. Het werd 0-0 in een gelijkopgaand duel. Roma, met Fransisco Totti in de basis, had echter niet het vizier op scherp staan. Van de 8 schoten ging er slechts 1 tussen de palen. De thuisploeg deed dat beter. 4 van de 8 gingen op goal, maar telkens stond de Braziliaanse doelman Alisson in de weg.

De Romeinen, waar Kevin Strootman na 70 minuten plaats moest maken voor Radja Nainggolan, sluiten door het gelijkspel op de nummer 2 de Europa League als groepswinnaar af.