EL Groep H: Gent door dankzij wereldgoal diep in blessuretijd

admin • 20:23, 08-12-2016 / Laatste Update: 12:42, 07-01-2024

AA Gent is met heel veel moeite doorgedrongen tot de knock-outronde van de Europa League. De Belgen scoorden donderdagavond in Turkije pas in de 94e (!) minuut tegen Konyaspor en gaan daardoor met 8 punten door als nummer 2. Shaktar Donetsk was al zeker van de volgende ronde en behaalde donderdag z'n perfecte score: 18 punten uit 6 duels.

Gent

AA Gent had zijn lot niet meer in eigen handen. Niet alleen winst in Konyaspor was genoeg voor de Buffalo's, Braga mocht op hetzelfde moment ook niet winnen van het al geplaatste Shakhtar Donetsk. Trainer Hein Vanhaezebrouck koos in Turkije opvallend voor Jacob Rinne als keeper.

Weinig te doen

Niet dat de Zweed veel te doen had. Konyaspor, dat maar 1 puntje had, kon Rinne nooit op de proef stellen in de eerste helft. Ook AA Gent stelde aanvallend teleur. Het beste nieuws bij de rust kwam vanuit Portugal, waar Shakhtar met 1-2 leidde. Alle theoriën konden daardoor meteen de prullenbak in.

3 wissels

Na de pauze bleef AA Gent onder z'n niveau. Vanhaezebrouck gooide daarom meteen 3 verse krachten erin. 1 daarvan was wel noodgedwongen. Neto verliet met een zware blessure het veld. Ondertussen liep Shakhtar Donetsk uit naar 1-4. Aan de Oekraïners lag het donderdag dus niet.

Wereldgoal

AA Gent leek Europa te verlaten met een teleurstellend gelijkspel. Tot Coulibaly diep in blessuretijd een wereldgoal maakte. De Malinees nam de bal op z'n borst aan en vanuit de draai bezorgde 'mister Europe' de Buffalo's de nodige winst in de 94e minuut.

Shaktar

Shaktar won dus in Portugal met 4-2 van Braga. Sergey Krivtsov en Taison scoorden 2 keer. Voor Braga maakten Nikola Stojiljkovic en Nikola Vukcevic de doelpunten. De Oekraïners gaan door met een heerlijke score: 18 punten uit 6 duels.