Inter komt met de schrik vrij in Coppa Italia

Proshots

admin • 00:32, 18-01-2017 / Laatste Update: 13:43, 05-01-2024

Internazionale is dinsdagavond met de schrik vrijgekomen in de achtste finale van de Coppa Italia. De ploeg won met 3-2 van Bologna, dat na 2-0 achterstand verlengingen uit het vuur sleepte.

Inter begon de 1e helft goed. Verdediger Jeison Murillo maakte na 34 minuten de 1-0 in Milaan en 5 minuten later was die score al verdubbeld door veteraan Rodrigo Palacio. Lang kon de oude ploeg van Frank de Boer niet van de weelde genieten. Bologna, de nummer 15 in de Serie A, kwam vlak voor rust terug naar 2-1 via Blerim Dzemaili.

In de 2e helft was Inter niet gerust op een goede uitslag. Zo kwam sterspeler Mauro Icardi het veld op voor doelpuntenmaker Palacio. De zorgen waren terecht: een kwartier voor tijd scoorde de jonge Godfred Donsah de 2-2.

In de verlenging bleek Antontio Candreva de verlosser voor Inter. De ingevallen centrale middenvelder schoot uit de draai de winnende in de 98e minuut binnen. Bologna probeerde er nog alles aan te doen om strafschoppen uit het vuur te slepen, maar de moegestreden ploeg van Roberto Donadoni kwam net te kort voor pingels.