Mertens op dreef in Belgische slachtpartij tegen Estland

admin • 00:44, 14-11-2016 / Laatste Update: 13:56, 07-01-2024

België heeft in de kwalificatie voor het WK 2018 Estland verpletterd. De ploeg van bondscoach Roberto Martinez vermaakte het publiek in Brussel: 8-1.

Oud-PSV'er Dries Mertens was de grote man bij de Duivels. De aanvaller maakte er 3. Romelu Lukaku (2), Thomas Meunier, Yannick Carrasco en Eden Hazard kwamen ook tot scoren. Voor Estland maakte Henri Anier de eretreffer. Het was voor de Belgen de grootste overwinning sinds september 2005. San Marino boog toen met 8-0.

3 keer in eerste kwart

In de eerste 25 minuten scoorde België 3 keer. Thomas Meunier kopte in de achtste minuut de bal in het doel. Na ruim een kwartier nam Dries Mertens de tweede treffer voor zijn rekening. De oud-PSV'er had geluk dat zijn schot door een verdediger van richting werd veranderd. Eden Hazard scoorde niet veel later ook, en een grote score leek aanstaande.

België werd even wat gemakzuchtig en gaf de 3-1 door laconiek uitverdedigen weg. Henri Anier profiteerde in de 29e minuut: 3-1. Dat betekende het eerste tegendoelpunt voor België in de WK-kwalificatie.

Fraaie goal

De vierde treffer van België, in de 62e minuut, was fraai. Yannick Carrasco was het eindstation van een aanval die kort daarvan was begonnen bij doelman Thibaut Courtois. Mertens maakte kort daarna de 5-1 door de bal dit keer via Ragnar Klavan in het doel te schieten. De zesde treffer kwam wel op naam van Mertens zelf. De kleine aanvaller stiftte de bal knap over keeper Mikhel Aksalu. Romelu Lukaku scoorde in de 83e en 88e minuut ook nog: 7-1 en 8-1.