Doelman Ronald Koeman jr. moet voorlopig zitten na dolle zaag: 'Kutmoment'

Trevor Wagener • 12:05, 17-01-2023 / Laatste Update: 07:07, 12-12-2023

Telstar moet het voorlopig zonder Ronald Koeman jr. doen. De 27-jarige keeper kreeg vrijdagavond in het duel met Jong AZ (1-0 zege) een rode kaart na wel erg wild uitkomen en is door de KNVB voor 3 duels geschorst, plus 1 voorwaardelijk.

Het ging om een actie in de 75ste minuut van de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Telstar stond met 1-0 voor, Jong AZ-invaller Nick Koster brak door en dreigde richting het doel van de thuisclub op te stomen.

Tackle

Daar kwam echter plotseling Koeman aangestormd, ver buiten zijn strafschopgebied. Met hooggeheven en gestrekt been vloog hij op zijn tegenstander af. Die kon niet meer uit de weg en werd stevig geraakt.

Scheidsrechter Stan Teuben kon niet anders dan Koeman van het veld sturen. De zoon van de bondscoach sloeg vol ongeloof zijn handen voor zijn ogen en zakte door zijn knieën. Telstar won het duel uiteindelijk met 1-0.

"Dit is mijn 1e rode kaart, ik weet het ook niet, ik ben er een beetje van in shock", stamelde Koeman voor de camera bij ESPN. "Dit is een kutmoment."