Manchester City virtueel weer koploper van Premier League, zorgen om uitgevallen Nathan Aké
Dolle pret bij Manchester City na een goal. © Getty Images

Manchester City virtueel weer koploper van Premier League, zorgen om uitgevallen Nathan Aké

15:28, 11-05-2024 / Laatste Update: 15:42, 11-05-2024

Manchester City is de nieuwe koploper van de Premier League. Althans, voor even dan. De regerend kampioen won zaterdagmiddag met 4-0 op bezoek bij Fulham en legde de druk bij Arsenal, dat later nog in actie komt. Wel was er een tegenvaller voor City en Oranje: Nathan Aké viel geblesseerd uit.

In de 21ste minuut schoot Nathan Aké de bal uit om gewisseld te worden. De Nederlandse verdediger had last van zijn voet en moest vroegtijdig het veld geblesseerd verlaten. Kyle Walker nam zijn plek over in het veld.

Winst City

Hiervoor kwam Manchester City al in de 13de minuut op een 1-0 voorsprong via Josko Gvardiol. De eerste kans van de wedstrijd was gelijk raak voor The Citizens. Een moeizame middag werd het niet voor de ploeg van Pep Guardiola, die zijn ploeg zelfs uit zag lopen naar 4-0. Phil Foden, nogmaals Gvardiol en Julian Álvarez zorgden voor de goals.

Hierdoor neemt ManCity de eerste plek over van Arsenal, dat zondag de winst moet pakken tegen het Manchester United van Erik ten Hag. City heeft nog wel één wedstrijd meer te spelen dan Arsenal, dus The Gunners kunnen zich absoluut geen misstap veroorloven.

Nederlands Elftal

Niet alleen voor Manchester City is de mogelijke blessure van Aké een tegenvaller, maar ook voor het Nederlands Elftal van Ronald Koeman kan dit leiden tot problemen. Het is nog maar even afwachten hoe ernstig de blessure is.

Het Nederlands Elftal kampt de laatste tijd met meerdere geblesseerden. Zo viel Frenkie de Jong op 21 april ook uit met een enkelblessure tijdens de Clásico tegen Real Madrid. De Jong staat door de blessure van 21 april zo'n vijf weken aan de kant, dus het EK zal waarschijnlijk niet in gevaar zijn. Verder is linksback Quilindschy Hartman er niet bij en sukkelen Memphis Depay en Mats Wieffer ook nog met blessures.