Slecht nieuws voor NEC'er Bas Dost: voorlopig geen terugkeer op het voetbalveld
Bas Dost valt in bij NEC, maar voorlopig zien we dit beeld niet terug. © Pro Shots

Slecht nieuws voor NEC'er Bas Dost: voorlopig geen terugkeer op het voetbalveld

18:04, 15-01-2024 / Laatste Update: 18:23, 15-01-2024

Bas Dost had gehoopt om in het nieuwe jaar weer snel mee te mogen trainen bij zijn club NEC, maar onderzoek in het ziekenhuis wees maandag uit dat zijn terugkeer op het veld nog even op zich laat wachten.

Dost blijkt nog altijd niet voldoende hersteld van een ontstoken hartspier en mag daardoor nog niet voetballen in bijvoorbeeld de Eredivisie. NEC maakte officieel bekend dat 'een langere periode van rust nodig is'. Een snelle terugkeer op het voetbalveld is volgens zijn club 'uitgesloten'.

Dost zakte eind november in elkaar tijdens de uitwedstrijd tegen AZ en werd met succes gereanimeerd op het veld. Na onderzoek in het ziekenhuis hoorde Dost dat hij kampt met myocarditis, een ontsteking van de hartspier. Daarna liet hij een defibrillator plaatsen om zijn hart een steuntje te kunnen geven.

'Mijn doel is om terug te komen'

De boomlange spits wil nog steeds graag terugkeren in het profvoetbal, zo liet hij eerder al eens weten in een interview. "Het is mijn doel om terug te komen. Dat is wat ik sterk voel. Het moment dat ik weer in een stadion sta, lijkt me uniek. Maar stel dat ik een terugval krijg en het wordt me afgeraden om op niveau te spelen, dan zou ik daar vrede mee hebben."