'Sven Mislintat zat terugkeer Nicolás Tagliafico in de weg: Maurice Steijn wilde hem erbij hebben'
i

Getty Images

'Sven Mislintat zat terugkeer Nicolás Tagliafico in de weg: Maurice Steijn wilde hem erbij hebben'

Rick Kraaijeveld • 18:26, 21-09-2023 / Laatste Update: 00:00, 12-12-2023

Dat het hommeles is bij Ajax, dat is ondertussen wel duidelijk. Afgelopen dagen kwamen er steeds meer problemen bij de club naar buiten. Voetbal International kwam donderdag met wederom gedoe tussen Sven Mislintat en Maurice Steijn. De technische staf zou Nicolás Tagliafico dolgraag teruggehaald hebben, maar Mislintat wees dat tot 2 keer toe af en wilde Borna Sosa halen.

De transfer van Sosa blijkt zo nog meer voeten in de aarde te hebben. Er is al een onderzoek naar de transfer gestart vanwege mogelijke belangenverstrengelingen van technisch directeur Mislintat bij de transfer. Zaakwaarnemer Arthur Beck, van AKA Global, is namelijk een handelspartner van Mislintat bij het bedrijf Matchmetrics. Beck gaf woensdag in VI aan dat Steijn de interesse op deadlineday in gang had gezet. Navraag van VI doet anders geloven.

Block van Mislintat

De technische staf zou juist dolgraag Tagliafico in de selectie hebben gehad, vooral Steijn, maar Mislintat zou daarvoor zijn gaan liggen. Hij stelde al meerdere keren Sosa voor. Steijn gaf op deadlineday nogmaals aan Tagliafico te willen, maar wederom zei Mislintat nee.

Sosa kwam uiteindelijk omdat de trainer hem een goed alternatief vond en Mislintat met hem aan de haal ging. Hij kon namelijk alleen naar Ajax als hij van makelaarskantoor zou wisselen, naar AKA Global dus. Het oude zakenkantoor van Sosa geeft bizarre details bloot over de schimmige deal die Mislintat heeft gemaakt.

Geheim houden

VI schrijft dat Sosa half augustus al beanderd werd door Mislintat voor een transfer, maar dat hij dat stil moest houden omdat de transfer pas in de laatste 2 dagen kon worden afgerond. De deal moest daarbij ook per se via Beck lopen. Een grote puinhoop dus, ondertussen lopen er verschillende onderzoeken naar Mislintat, zo ook in Duitsland.