Nick van der Lijke beste Zeeuw bij NK Wielrennen

admin • 16:44, 25-06-2016 / Laatste Update: 14:11, 05-01-2024

Nick van der Lijke was zaterdag de beste Zeeuw op het NK wielrennen voor profs. De uit Middelburg afkomstige coureur, rijdend voor Roompot Oranje Peloton, eindigde na een wedstrijd van ruim 212 kilometer op de 27e plaats.

Hij had een achterstand van 6 seconden op winnaar Dylan Groenewegen. Van der Lijke maakte in de finale deel uit van de voorste groep.

Andere Zeeuwen

Ploeggenoot Brian van Goethem (Sluiskil) eindigde als 42e. Hij had een achterstand van 39 seconden op kampioen Groenewegen. De klasseringen van de andere Zeeuwen waren: 67. Marco Minnaard (Wemeldinge) op 5.23 minuten; 76. Antwan Tolhoek (Yerseke) op 5.23.

Hoogerland

Johnny Hoogerland finishte uiteindelijk niet. De renner uit Langeweegje toonde zich wel op de nationale titelstrijd en maakte deel uit van een kopgroep, die op een gegeven moment 27 seconden voorsprong had. Daarna werden de vluchters weer gegrepen. Met nog dertig kilometer te gaan kwam Hoogerland ten val in het peloton en waren zijn kansen op een goede klassering verkeken.