Update: Lieuwe Westra stopt er toch echt mee

9 januari 2017

EPA
Onduidelijkheid over wielertoekomst Westra

Lieuwe Westra kondigde zondagavond op zijn facebookpagina plots zijn afscheid van het wielrennen aan. Iets later verwijderde hij zijn bericht en sindsdien is de Fries onbereikbaar.


Ook bij zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert is onduidelijkheid over het bericht van Westra.

Update: De ploeg van Westra, Wanty-Groupe Gobert, heeft bevestigd dat Westra stopt met wielrennen. "Zondagavond hebben we een mail van onze renner Lieuwe Westra ontvangen waarin hij bevestigt dat hij om persoonlijke redenen een punt achter zijn sportcarrière zet. We nemen daarvan akte en respecteren zijn beslissing", vertelt algemeen manager Jean François Bourlart.

'Zwaarste periode uit mijn leven'
In september sprak Westra nog openhartig over zijn wielerleven. Het eerste halfjaar van 2016 noemde hij zelfs de zwaarste periode in zijn leven.

,,Iedereen heeft wel eens een dipje, maar de laatste maanden waren het minst uit mijn leven. Ik heb mijn moeder wel honderd keer gebeld om te zeggen: ik stop ermee. Ik hang mijn fiets aan de wilgen. Zij zei: dat is toch prima, jongen. Je hebt het goed gedaan, een prachtige erelijst. Mijn moeder ziet liever een gelukkige zoon.''
reacties
ReageerReageer op dit bericht