Ex-topschaatsster Irene Schouten maakt persoonlijke beelden van zwangerschap
Irene Schouten met haar man (Pro Shots) en rechts de Instagram Story

Ex-topschaatsster Irene Schouten maakt persoonlijke beelden van zwangerschap

19:36, 04-07-2024 / Laatste Update: 20:32, 04-07-2024

Irene Schouten heeft donderdag voor het eerst beelden getoond van haar zwangere buik. De voormalig topschaatsster deelde in haar story op Instagram een video, met een tekst die voor veel mensen herkenbaar zal zijn.

'De shirtjes van Dirkjan worden steeds meer van mij', zette Schouten bij de Instagram Story. Schouten keek trots in de spiegel tijdens de video, terwijl ze over haar buik heen wrijft. Er is zichtbaar een buikje aan het ontstaan en de shirts van haar vriend komen daarom perfect van pas.

Het 'stelen' van shirts en truien van de partner zal iedereen wel herkennen en met een zwangerschap is het helemaal handig. Partner Dirkjan Mak zal ongetwijfeld een grotere maat hebben dan Schouten.

Stoppen met schaatsen

Schouten stopte afgelopen seizoen met schaatsen, nadat zij alles had gewonnen wat er te winnen viel. Toch kwam het voor veel mensen als een verrassing dat zij al op 31-jarige leeftijd stopte. Al vrij snel daarna werd bekend dat zij zwanger was.

In het ziekenhuis

De inmiddels 32-jarige Schouten beleeft absoluut geen vlekkeloze zwangerschap. Zij belandde in het ziekenhuis vanwege 'extreme zwangerschapsmisselijkheid'. Begin juni deelde zij dat nieuws op Instagram, met de tekst: "Deze periode had ik mij niet zo voorgesteld. Heel blij met een gezond kindje in de buik, maar zelf veel last van hyperemesis gravidarum (HG)."

Richting Duitsland voor Oranje

Inmiddels gaat alles wel weer goed met Schouten. Nadat zij een paar dagen in het ziekenhuis verbleef, reisde ze af naar Duitsland om het Nederlands elftal in actie te zien op het EK voetbal. Onder haar toezicht won Oranje met 2-1 van Polen, in de eerste groepswedstrijd van het EK. Inmiddels is Nederland doorgestoomd naar de kwartfinale, waarin het komende zaterdag speelt tegen Turkije.