Dutch Darts Championship | Gian van Veen maakt geen kans tegen ontketende Gerwyn Price
Gian van Veen © ProShots

Dutch Darts Championship | Gian van Veen maakt geen kans tegen ontketende Gerwyn Price

16:12, 26-05-2024 / Laatste Update: 19:11, 26-05-2024

De laatste zestien die nog in de race zijn voor de Dutch Darts Championship gaan zondag aan de slag om een plekje in de kwartfinale af te dwingen. Met vijf Nederlanders nog in de race zijn er genoeg kansen voor de landgenoten op eigen grond in Rosmalen.

Bij de laatste zestien van de Dutch Darts Championship zijn nog vijf Nederlanders te vinden. Jeffrey de Graaf komt officieel voor Zweden uit, maar hij werd geboren in Den Helder. Hij gooide tegen Ryan Searle. Danny Noppert en Jermaine Wattimena vechten in een onderlinge wedstrijd uit welke Nederlander zich bij de laatste 8 van het toernooi voegt. Michael van Gerwen neemt het op tegen Chris Dobey en Gian van Veen heeft op papier de lastigste tegenstander. Hij gooit in zijn ronde van de laatste zestien tegen Gerwyn Price.

Jeffrey de Graaf

De voor Zweden uitkomende De Graaf was de eerste Nederlander die aan de slag ging bij de laatste zestien. Ryan Searle was de tegenstander. De Graaf knokte zichzelf via knappe overwinningen op Madars Razma en Stephen Bunting richting de laatste zestien en trof de in goede vorm verkerende Searle. Heavy Metal bleek echter een heel fors maatje te groot voor De Graaf, aangezien hij kansloos met 6-1 ten onder ging tegen de Engelsman.

Nederlands onderonsje

Noppert en Wattimena mochten daarna het enige Nederlandse onderonsje van de dag uitvechten. De partij begon op een extreem hoog niveau met gemiddeldes van boven de 110 voor beide heren. Noppert kwam wel al snel op 3-0 door zijn legs respectievelijk in veertien, veertien en twaalf darts uit te gooien. Wattimena miste echter ook niet en pakte al snel een leg, waardoor het 3-1 werd. Terwijl het scorende gemiddelde van beide heren rond de 100 bleef kwam Wattimena terug. Noppert miste een match-dart, waardoor de wedstrijd bijzonder spannend werd en er 5-45 op het scorebord kwam. De beslissende leg was net zo spannend als de hele partij en na een match-dart voor beide heren ging de zege naar Noppert en dus mag The Freeze aantreden tegen Dobey of Van Gerwen.

Michael van Gerwen

Van Gerwen was gebrand op resultaat in de Dutch Darts Championship en dat liet hij zien tegen Chris Dobey. De Engelsman maakte wat foutjes en daar profiteerde de Nederlander volop van. Met 6-1 walste hij over Dobey heen en daardoor mag Van Gerwen zich melden in de kwartfinale tegen Noppert. "Ik ga hierna gelijk naar huis. Even de kinderen gedag zeggen, douchen en wat relaxen. Vanavond is belangrijk voor me, dus daar zal ik opgeladen voor terugkomen. Er kan maar één Nederlandse nummer 1 zijn en dat moet ik vanavond laten zien."

Gian van Veen

Van Veen mocht als laatste het podium betreden en dat deed hij tegen de sterke Gerwyn Price. De man uit Wales kreeg het Nederlandse publiek ook al vrij snel stil door de eerste twee legs bijzonder overtuigend naar zich toe te trekken. De derde brak Van Veen Price echter, waardoor het 2-1 werd. Daarna klapte de man uit Wales echter door en brak hij Van Veen twee keer terug om op een 5-1 zege te komen. Ook de laatste leg hield Price in eigen huis, waardoor hij met een gemiddelde van bijna 105 Van Veen uit het toernooi knikkerde.