Het eerste toernooi van deze nieuwe game overspoelt streamingsdienst Twitch.tv nu al

18 juli 2019

Mensen die regelmatig naar streams kijken op streamingsdienst Twitch.tv zullen ongetwijfeld gemerkt hebben dat een nieuwe game ineens super populair is: Teamfight Tactics. Twitch Rivals is het eerste officiële toernooi van deze nieuwe game, waar 125.000 dollar te verdienen is.


Veel populaire streamers doen aan het toernooi mee en zij trokken op de eerste dag meer dan 300.000 kijkers op één moment. Donderdag zijn de finalerondes en de verwachting is dat er nog meer mensen zullen kijken.

Eenvoudig
In het spel moeten spelers een soort schaakbord vullen met personages uit de game League of Legends. Door strategische beslissingen te maken kunnen spelers elkaars borden verslaan. Het spel is eenvoudig op te pikken, waardoor de drempel om het te spelen heel laag ligt.

Succesrecept
De link tussen League of Legends en Teamfight Tactics zal de game ongetwijfeld geholpen hebben. League of Legends is al jaren de meest gespeelde en meest bekeken game ter wereld. Dat Riot Games nu een nieuwe game heeft gemaakt met elementen van dit succesrecept, is een goede keuze geweest.

Benieuwd naar de game en het toernooi? Volg het nu hier live.