Helpt het om boos te worden tijdens het gamen?

30 maart 2021

Getty Images

Door de coronacrisis kropen veel mensen het afgelopen jaar achter de console of PC om te gamen. Zo werd er bijvoorbeeld FIFA, Call of Duty Warzone of Fortnite gespeeld. Een herkenbaar probleem is dat je als gamer boos wordt wanneer het allemaal niet zo lekker loopt, maar helpt dit eigenlijk wel? Onder meer de Universiteit van Stanford deed daar onderzoek naar.


Het onderzoek werd gepubliceerd in Emotion. Tijdens de studie werd gekeken naar verschillende gemoedstoestanden tijdens het gamen.

FIFA 19
Het onderzoek werd gehouden onder zo'n 240 mannen in de leeftijdscategorie tussen 18 en 37 jaar oud. Zij speelden 5 potjes FIFA-19 tegen de computer. Voorafgaand aan iedere wedstrijd keken de gamers naar verschillende video's die een bepaalde emotie zouden opwekken.

De uitkomst is duidelijk: het helpt NIET als je boos wordt tijdens het gamen. Gamers die met positieve gedachten een potje FIFA speelden wonnen vaker. Tip dus aan alle gamers onder ons: kijk een video waar je blij van wordt voordat je begint aan een potje!