Kabinet gaat KEIHARDE lockdown invoeren: ALLES DICHT, van sportschool tot vereniging

18 december 2021

ANP

Alles gaat DICHT. Dat gaat het demissionaire kabinet vanavond om 19.00 uur mededelen. De KEIHARDE lockdown gaat zondag om 5.00 uur al in. Alleen essentiële winkels zoals supermarkten, apotheken en opticiens blijven open, voor de rest gaat alles dicht. Fitnessscholen en sportverenigingen dus ook.


Zo'n beetje alle Nederlandse media zijn het erover eens dat de harde lockdown er komt en dat demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge dit vanavond gaan aankondigen. Alles om de veel besmettelijkere coronavariant omikron te bestrijden. De lockdown duurt tot zeker 14 januari.

Besmettelijker, maar minder ziek?
Die zou veel besmettelijker zijn dan de eerdere varianten van het coronavirus. Wel is nog onduidelijk of mensen er ook zieker van worden. Berichten zijn juist hoopvol, dat mensen er juist niet zo ziek van worden. Desondanks wil het OMT (de adviesclub op het gebied van de coronapandemie) dat er snel hard wordt ingegrepen. Zo dat de omikronvariant tijdig kan worden aangepakt en eventuele ernstige gevallen, het overstromen van de ic's en doden voorkomen kunnen worden.

Ook hoopt het kabinet dat het op deze manier tijd wint voor de boostercampagne. De angst heerst namelijk dat niet alle gevaccineerden goed beschermd zijn tegen de omikronvariant.