Max Verstappen achterna? Dochter van Kelly Piquet doet alvast een paar rondjes op de sim
Penelope bij Max Verstappen op schoot. © Getty Images

Max Verstappen achterna? Dochter van Kelly Piquet doet alvast een paar rondjes op de sim

08:00, 25-05-2024 / Laatste Update: 10:29, 25-05-2024

In het huishouden van Max Verstappen draait natuurlijk alles om racen. De drievoudig wereldkampioen is zelf regelmatig achter zijn eigen sim-installatie te vinden en stapt dit weekend weer in zijn Formule 1-bolide. Dat lijkt af te geven op het dochtertje van vriendin Kelly Piquet. In Monaco deed Penelope alvast een paar rondjes op de computer.

Kelly Piquet deelde een video van haar dochters rondje op Instagram. "Jong geleerd, is oud gedaan", schreef ze. Op de sim is te zien hoe Penelope door de tunnel in Monte Carlo scheurt. Toegegeven, links en rechts rijdt het meisje waarschijnlijk voor een paar miljoen aan schade, maar van je fouten kun je alleen maar leren. In 'Maxie' (zoals ze Verstappen vaak liefkozend noemt) heeft ze waarschijnlijk nu al de beste coach ter wereld.

Geen rust meer

Penelope dartelt ook vaak rond in het onderkomen van Verstappen in Monaco. Hij en zijn vriendin Kelly Piquet kunnen uitslapen daardoor vergeten. "Het zit er niet meer in dat ik tot tien uur ’s ochtends in bed lig", aldus Verstappen. "We hebben een automatische wekker." Daarmee doelt hij op Penelope, die herrie maakt.

Grand Prix van Monaco

Het is natuurlijk te hopen dat Verstappen zaterdag niet zo veel muren raakt als Penelope. De Nederlander werkt eerst een laatste vrije training af, alvorens hij moet kwalificeren in Monaco. Omdat inhalen op het nauwe stratencircuit nagenoeg onmogelijk is, is deze sessie extra belangrijk. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag ging het nog niet van een leien dakje voor de Red Bull-coureur.

In de eerste vrije training klaagde Verstappen over zijn achterkant, een sessie later over het stuiteren. "Ik spring rond als een kangoeroe man, krijg er hoofdpijn van", vertelde de Nederlandse wereldkampioen daarover.