'Spektakel voor iedereen': Jan Lammers kondigt line-up aan voor vrijdag Grand Prix van Nederland
De fans in Zandvoort. © Pro Shots

'Spektakel voor iedereen': Jan Lammers kondigt line-up aan voor vrijdag Grand Prix van Nederland

13:19, 23-05-2024

Het is nog een paar maandjes wachten tot de Grand Prix van Nederland. Om de F1-dag alvast een beetje warm te maken heeft de organisatie de line-up voor de eerste racedag op vrijdag bekend gemaakt. Sportief directeur Jan Lammers: "Spektakel voor iedereen."

De organisatie betitelde de openingsdag van de Dutch Grand Prix als Super Friday. Er komt een openingsshow waar uiteraard Max Verstappen bij is, net als zijn collega Sergio Pérez en de coureurs van Aston Martin, Stake, McLaren, VISA / Cash App RB. Het hele gebeuren wordt voorzien van de muzikale inbreng van Snollebollekes, wat zeker goed zal vallen bij de Orange Army.

Actie op en buiten de baan

Ook op Circuit Zandvoort is het druk op vrijdag. Er zijn natuurlijk de eerste twee vrije trainingen van de Formule 1, maar ook van de Porsche Supercup. Verder is er ook de Full Throttle Show. Vrijdag sluiten ze in Zandvoort af met DI-RECT en Armin van Buuren.

"We zetten met Super Friday dit jaar een extra stap en blijven daarmee vernieuwen om onze fans een geweldige ervaring te bieden op en naast de baan. Dit met een compleet vernieuwd programma, met racespektakel wat je van ons gewend bent en een line-up aan spectaculaire optredens. Kortom spektakel voor alle families, doorgewinterde F1-fans, maar ook voor de nieuwe groep fans die zich tot de Formule 1 aangetrokken voelen", aldus sportief directeur Jan Lammers.

Max Verstappen op Zandvoort

Sinds de terugkeer van de Grand Prix van Nederland op de F1-kalender wist Verstappen ieder jaar te winnen. In 2023 voltooide hij zijn hattrick. Ook dit jaar zal de regerend wereldkampioen en huidig koploper in de WK-stand de favoriet zijn, al kruipen McLaren en Ferrari dichterbij.

De Dutch Grand Prix vindt plaats van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus. Ook in 2025 staat de race in Zandvoort nog op de kalender, over een contractverlenging is nog niets bekend.