Virgil van Dijk heeft zijn FIFA 20 Volta team al klaar en kiest voor 3 Nederlanders

24 september 2019

BSR/PA Sports

Het zijn bijzondere tijden voor Virgil van Dijk. De rots in de branding van Liverpool was tijdens de loting van de Champions League verkozen tot Europees voetballer van het jaar, greep maandagavond net naast de titel van Wereldvoetballer van het jaar en staat ook nog eens op de cover van FIFA 20!


In gesprek met SportBible gaat Van Dijk in op één van de nieuwste onderdelen van het populaire voetbalspel: Volta. Dat is een nieuwe, kleinere versie van de beruchte FIFA Street-games. Hij onthult ook direct hoe zijn ideale team van 5 spelers eruit ziet.

Virgil van Dijk in Volta
Het komt niet als een verrassing, maar 3 van de 5 spelers spelen bij Liverpool. Het gaat hier om keeper Alisson Becker, Georginio Wijnaldum en Virgil zelf. Daarnaast maakt hij in zijn team ook ruimte voor landgenoot Frenkie de Jong en Lionel Messi. Zo komt het aantal Nederlanders eveneens op 3.

"Wijnaldum is een fantastische speler en is erg ondergewaardeerd. Hij is erg goed op straat en heeft snelle voeten", zo legt Van Dijk zijn keuzes uit. "Mijn 2e keus zou Frenkie de Jong zijn. Hij heeft een grote transfer naar Barcelona gemaakt en is een erg speciale voetballer."

"Mijn spits zou Lionel Messi zijn, omdat hij 1 van de de beste spelers in de wereld is. Zo niet, de allerbeste."


Release FIFA 20
FIFA 20 komt over 3 dagen (27 september) uit. Wie echt niet kan wachten kan echter nu al de ultimate- en champions editie spelen.