Bale verbreekt 58-jarig record tijdens Europees kampioenschap
i

Pro Shots

Bale verbreekt 58-jarig record tijdens Europees kampioenschap

Bart van der Wijst • 11:35, 21-06-2016 / Laatste Update: 10:16, 15-01-2024

Gareth Bale heeft zich na 3 speelrondes op het EK al in de geschiedenisboeken weten te schieten. De Welshman wist namelijk een record dat al decennialang stond te verbreken. Met zijn drie doelpunten zorgde Bale ervoor dat de mijlpaal van Ivor Allchurch - die twee doelpunten maakte op het WK van Zweden in 1958 - niet langer meer is. De sterspeler van Wales heeft nu het record van meeste goals op een eindronde in handen.

Het was voor Gareth Bale overigens niet zo heel moeilijk om het record te verbreken. Wales deed namelijk sinds 1958 niet meer mee aan een eindtoernooi. Allchurch scoorde destijds tegen Mexico en Hongarije, terwijl Bale dit EK mocht juichen na doelpunten tegen Slowakije, Engeland en Rusland. Mede dankzij de goede vorm van de aanvaller wist Wales zich te plaatsen voor de achtste finales en werd het zelfs groepswinnaar.

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="germany" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]

Evenaring Baroš en Van Nistelrooy

Het lukte Milan Baroš - die destijds topscorer werd - en Ruud van Nistelrooy in 2004 om in elk groepsduel te scoren. Oók Gareth Bale komt nu in dat bijzondere rijtje. Tijdens de twee vorige EK's (2008 en 2012) gebeurde dit niet. Mocht Bale met zijn land - onverwachts - het Europees kampioenschap winnen, dan verbreekt hij nog een record. Wales won namelijk nog nooit een groot toernooi.

De goals van Bale

De vrije trap tegen Slowakije

Vrije trap tegen buurland Engeland

De recordgoal tegen Rusland