Kylian Mbappé geeft eindelijk duidelijkheid en loopt gratis de deur uit bij Paris Saint-Germain
Kylian Mbappé gaat PSG verlaten © Getty Images

Kylian Mbappé geeft eindelijk duidelijkheid en loopt gratis de deur uit bij Paris Saint-Germain

20:17, 10-05-2024 / Laatste Update: 00:31, 11-05-2024

Het zat er al even aan te komen, maar nu heeft Kylian Mbappé het ook zelf bevestigd. De sterspeler van Paris Saint-Germain verlengt zijn aflopende contract niet bij de Franse ploeg en loopt deze zomer gratis de deur uit.

In een speciale videoboodschap bevestigt de 25-jarige wat eigenlijk iedereen al aan zag komen. Hij is bezig aan zijn laatste weken in Parijs. De kans is groot dat hij vanaf komend seizoen voor Real Madrid speelt.

Mbappé heeft nog maar een contract tot deze zomer en werd veelvuldig in verband gebracht met een vertrek naar Real Madrid. Met PSG lukte het hem ook dit jaar niet om de Champions League te winnen, terwijl de Madrilenen voor de zoveelste keer kans maken op de winst van het toernooi.

Zondag laatste wedstrijd in Parijs

PSG speelt komende zondag in de Ligue 1 tegen Toulouse en dat zal de laatste wedstrijd van Mbappé in het eigen stadion worden. Hij bedankt in de videoboodschap de club waar hij topscorer aller tijden is en zeven keer kampioen werd. "Zij gaven mij de kans om bij een club met veel druk te groeien als speler en als mens met een paar van de grootste spelers in de geschiedenis aan mijn zijde", vertelt Mbappé. Hij speelde met onder meer Lionel Messi, Edinson Cavani en Neymar.

Mbappé laat in zijn videoboodschap weten dat het lastiger is voor hem dan hij in eerste instantie had gedacht. "Ik had niet gedacht dat het zo lastig zou zijn om dit aan te kondigen en mijn land en Ligue 1 te verlaten. Dat wat ik altijd gekend heb. Maar ik denk dat ik dit nodig heb, een nieuwe uitdaging na zeven jaar." De Franse aanvaller laat wel weten dat hij PSG nooit zal vergeten en altijd zal blijven volgen. "Je kan van PSG houden of je kan PSG haten, ik heb ervoor gekozen om van PSG te houden."