'Frankrijk gebruikte doping op EK'
i

Proshots

'Frankrijk gebruikte doping op EK'

admin • 10:37, 14-07-2016 / Laatste Update: 09:09, 07-01-2024

Een opmerkelijk bericht uit Duitsland. Boulevardkrant Bild verdenkt het Franse nationale elftal er namelijk van doping te hebben gebruikt op het afgelopen EK. Duitsland werd in de halve finale uitgeschakeld door het gastland en lijkt daar nu de reden van hebben te gevonden.

Na die wedstrijd snuffelde er een journalist van Bild rond in de kleedkamer van Frankrijk en hij trof daar iets heel opmerkelijks aan: het stimulerende middel Guronsan. Officieel staat dat niet op de dopinglijst, maar volgens experts stimuleert het middel sporters wel. Het bevat immers veel cafeïne en vitamine C, waardoor het lichaam van de gebruiker minder vermoeid raakt.

Nach #EM-Halbfinale: @SPORTBILD findet Aufputschmittel in #FRA-Kabine! #GERFRA https://t.co/4vuvJgdiID pic.twitter.com/VLRburf8QO

— SPORT BILD (@SPORTBILD) 13 juli 2016

Voordeel

Professor Fritz Sörgel, een dopingexpert, vertelt tegenover de krant waarom Guronsan als doping kan worden gezien. "Volgens de anti-dopingwet van het WADA wordt elke inspanning - anders dan dat van het lichaam - om deelnemers een voordeel te bieden, beschouwd als doping. Daarom is Guronsan dan ook doping voor mij. De prestaties kunnen in de sport verbeterd worden aan de hand van cafeïne. Dat werd al bewezen."