Michael Korrel en Marit Kamps verrassend uitgeschakeld op WK judo
Michael Korrel. Getty Images

Michael Korrel en Marit Kamps verrassend uitgeschakeld op WK judo

12:38, 23-05-2024 / Laatste Update: 12:38, 23-05-2024

Nederlandse judoka's Michael Korrel en Marit Kamps zijn voortijdig uitgeschakeld op de WK judo. Korrel sneuvelde al in de tweede ronde. Kamps verloor in de achtste finales.

Korrel was de grote favoriet in zijn duel. De nummer vijf van de wereld nam het op tegen de nummer 32, George Udsilauri. De 21-jarige Duitser bleek toch te sterk voor Korrel in Abu Dhabi. De Nederlander verloor op ippon in de tweede ronde in de gewichtsklasse tot 100 kilogram.

Bij de vrouwen sneuvelde Marit Kamps in de achtste finales in de zwaarste klasse (+78 kg). De Zuid-Koreaanse Hayun Kim was met een waza-ari te sterk voor de 23-jarige Nederlandse.

Later op donderdagmiddag komen Karen Stevenson (+78 kilogram), Simeon Catharina (-100 kg) en de zwaargewichten Jelle Snippe en Jur Spijkers nog in actie.

Op woensdag strandden in het vrouwentoernooi ook Guusje Steenhuis, Margit de Voogd en Hilde Jager voortijdig. Dinsdag verraste Joanne van Lieshout met de wereldtitel in de klasse tot 63 kilogram. Bij de mannen werd Noël van 't End gediskwalificeerd. De WK judo duurt nog tot en met vrijdag.