Waterpolosters laten werkelijk niets heel van Israël en zegevieren met monsterscore

12 januari 2020

ANP

De Nederlandse waterpolosters hebben tijdens hun 1e wedstrijd op het EK goed aan het zelfvertrouwen kunnen werken. De ploeg van bondscoach Arno Havenga won namelijk met giga-cijfers van Israël: 22-3.


Maud Megens was topschutter met 5 goals. Iris Wolves, Sabrina van der Sloot en Brigitte Sleeking waren ieder 3 keer trefzeker. Bijna alle internationals van Oranje die in het water kwamen, scoorden tegen het zwakke Israël.

Jacht
De waterpolosters maken dit EK jacht op titelprolongatie en azen bovenal op een ticket voor de Olympische Spelen. De kampioen van Europa kwalificeert zich voor Tokyo 2020. De 2e plaats volstaat ook als Spanje, dat al zeker is van deelname aan de Spelen, het goud pakt.

Zwaardere tegenstanders
Israël diende vooral als opwarmer voor de duels in de komende week waar het er echt om gaat. Italië en Spanje zijn op papier de zwaarste tegenstanders. Toch duurde het even voordat de 1e goal viel. Maartje Keuning wierp pas in de 4e minuut raak, maar gaf wel de aanzet tot een doelpuntenregen. De periodestanden waren 4-0, 5-1, 7-1 en 6-1. Coach Havenga gunde zijn beide keepsters Joanne Koenders en Debby Willemsz om en om 2 periodes speeltijd.

Duitsland is maandag de 2e tegenstander.