Springpaardenfonds krijgt vervolg

Springpaardenfonds krijgt vervolg

13:03, 21-08-2015 / Laatste Update: 06:24, 13-12-2023

Het springpaardenfonds Nederland, dat formeel in 2018 ophoudt te bestaan, krijgt een vervolg. Dat zegt Jacob Melissen, initiatiefnemer en directeur van de organisatie, die als doel heeft talentvolle paarden te kopen om ze voor Nederland op internationale kampioenschappen uit te brengen.

Melissen hoopt in de loop van dit jaar zijn nieuwe plannen (SFN 2) te presenteren. Het fonds heeft op dit moment met Zenith, bereden door Jeroen Dubbeldam, internationaal grote successen. ,,Maar we hebben acht paarden en er staan er meer op het punt door te breken", zegt Melissen.

Het startkapitaal was destijds drie miljoen euro. Het uiteindelijk doel is wel de paarden te verkopen, nadat ze voor Nederland succesvol zijn geweest. Melissen: ,,Ik wilde destijds geen sponsors, maar investeerders. Daardoor komt er meer continuïteit. Als er een klein winstje is zijn mensen mogelijk bereid te herinvesteren."

De kracht van het fonds is volgens Melissen dat mensen uit de top van de sport en handel als zogenoemde 'selecteurs' de scouting doen. Dat zijn Johan Heins, Willy van der Ham, Emile Hendrix, Egbert Schep en Teus van den Brink. Melissen: ,,Ik heb gezegd: vroeger reden jullie in een lelijk eendje, nu heb je allemaal een Audi nog wat onder de kont. Dankzij de sport! Doe eens wat terug. Dat deden ze graag."