Zilver Kleibeuker op massastart

Zilver Kleibeuker op massastart

admin • 19:22, 13-12-2015 / Laatste Update: 22:48, 12-12-2023

Carien Kleibeuker heeft zondag in Heerenveen haar eerste medaille in de wereldbeker behaald. De 37-jarige stayer van Team Clafis eindigde in Thialf als tweede op de massastart. In de eindsprint na zestien ronden moest de routinier voorrang verlenen aan haar Japanse medevluchter Misaki Oshigiri. Beiden waren halverwege de wedstrijd ontsnapt uit het peloton. De Canadese Ivanie Blondin pakte brons, op ruim vijf seconden van de winnares.

Wereldkampioene Irene Schouten moest in Thialf genoegen nemen met de achtste plaats. De ploeggenote van Kleibeuker veroverde eerder dit seizoen twee keer goud en een keer zilver op dit onderdeel. Schouten, specialiste van de eindsprint, behield de leiding in het wereldbekerklassement.

Wereldduurrecord

Kleibeuker bracht afgelopen woensdag in Inzell het werelduurrecord op haar naam. Ze was zondag na haar zilveren race ontevreden over het verloop van de wedstrijd, waarin Schouten het beoogde goud misliep. 'Ik heb het tactisch niet goed gedaan. Ik ben nog niet goed genoeg om op deze manier te winnen. Irene had hier gewoon moeten winnen. Stom van mij.'