Novak Djokovic dolgelukkig met Wimbledon in zicht: 'Ik heb echt genoten, dat is het beste dat er is'
Novak Djokovic is net op tijd hersteld voor deelname aan Wimbledon. ©Getty Images

Novak Djokovic dolgelukkig met Wimbledon in zicht: 'Ik heb echt genoten, dat is het beste dat er is'

20:48, 28-06-2024 / Laatste Update: 22:13, 28-06-2024

De Servische tennislegende Novak Djokovic lijkt klaar voor Wimbledon. Na zijn blessure die hij opliep op Roland Garros, speelde hij nu op gras een schnabbelwedstrijd. Hij won, dus lijkt hij klaar voor het grote grastoernooi in Londen.

Djokovic won op het gras bij de Hurlingham Classic in Londen met 6-3 6-4 van Daniil Medvedev. De wedstrijd moet Djokovic vertrouwen geven. Hij is recent geopereerd aan zijn knie en het was even onzeker of de 24-voudig grandslamwinnaar op tijd fit zou zijn voor Wimbledon. Zijn knie leek het goed te houden tegen de nummer 5 van de wereld.

'Beste wat er is'

"Ik kan zeggen dat ik echt genoten heb. Pijnloos tennissen is het beste dat er is. Ik heb niets gevoeld en daar ben ik blij om", zei de voormalige nummer 1 van de wereld na afloop. "Recent heb ik een paar oefensetjes gespeeld, maar ik had een echte test nodig. Dit was een succes, vooral na deze intense revalidatieperiode." Hij bedankte ook de chirurg die zijn knie heeft behandeld.

Loting Wimbledon

Djokovic ging vrijdag ook mee in de loting voor het derde grandslamtoernooi van het jaar, waardoor het erop lijkt dat hij meedoet. De zevenvoudig winnaar van Wimbledon, vorig jaar nog verliezend finalist, treft in de eerste ronde de Tsjech Vit Kopriva.

Einde van een tijdperk

Jacco Eltingh, technisch directeur van de Nederlandse tennisbond KNLTB en oud-tennisser, voorziet een einde van een tijdperk. Rafael Nadal en Andy Murray doen niet mee aan Wimbledon, van Djokovic is het nog maar afwachten in welke vorm hij verschijnt. Daarom richt Eltingh zijn pijlen op een nieuwe generatie.

Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp

Namens Nederland doen bij de mannen Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor mee. Van de Zandschulp kwam via een wat gelukjes aan een geplaatste status en mag proberen even de irritatie over zijn eigen spel en het tennisleven van zich af te schudden. De laatste maanden zit hij namelijk in een dip.

Botic van de Zandschulp krijgt advies van hogerop: 'Het leven kan er ook heel anders uitzien'

28 juni 2024, 11:24

Wimbledon staat voor de deur. Voor het hoofdtoernooi bij de mannen zijn twee Nederlanders geplaatst voor het hoofdtoernooi: Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp. Laatstgenoemde zoekt al lange tijd naar vorm en sprak onlangs uit te twijfelen over zijn toekomst. Jacco Eltingh, oud-tennisser en huidig technisch directeur van de KNLTB, denkt dat Van de Zandschulp terugkomt op die uitspraak.

Het hoofdtoernooi van Wimbledon begint maandag 1 juli.