Wout van Aert: 'Ik zou het mezelf nooit vergeven om na een minder cross-seizoen te stoppen'
i

AFP

Wout van Aert: 'Ik zou het mezelf nooit vergeven om na een minder cross-seizoen te stoppen'

Martijn Baars • 12:22, 30-01-2019 / Laatste Update: 09:16, 05-01-2024

Wout van Aert hoopt zondag voor de 4e keer op rij wereldkampioen veldrijden te worden. Maar de Belg, de grootste concurrent van Mathieu van der Poel draait een zeer matig cross-seizoen. Maar van stoppen in de modder wil hij voorlopig niks weten.

"Hoewel de cross me deze winter niet bracht wat ik hoopte, blijf ik het een fantastische sport vinden", zegt hij tegen De Telegraaf. "Ik kick om tussen al die mensen te fietsen. Ik zal na deze winter zeker geen afscheid nemen van het veldrijden. Ik zou het mezelf nooit vergeven om na een minder cross-seizoen te stoppen. Als ik het ooit doe, dan is het na een heel sterke winter."

Koersen op de weg

Van Aert is net gekocht door de Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma. Vorig seizoen maakte hij al indruk op de weg, met top-10 klasseringen in klassiekers als De Ronde van Vlaanderen, Strade Bianche en Gent-Wevelgem. "Ik heb wel ervaren dat de Ronde van Vlaanderen een stuk groter is dan dat ik me dat vooraf had voorgesteld. Dé Ronde is toch wel het grootste. Ik ben al trots dat ik daar toch een keer aan de start heb gestaan."