🎥 | Levensgevaarlijke actie Bouhanni: ‘Dit leek op die crash van Groenewegen en Jakobsen!’

28 maart 2021

Nacer Bouhanni is zondag hard gestraft voor een levensgevaarlijke actie die de Franse sprinter deed tijdens de Franse wielerkoers Cholet-Pays de la Loire. De renner van Arkea Samsic werd uit de uitslag geschrapt, ondanks dat hij 3e werd.


Op bovenstaande beelden (check helemaal rechts in beeld) zie je hoe Bouhanni collega-renner Jake Stewart de hekken in duwt. Een wonder dat de Engelsman niet vol de hekken in vloog, want hij zat midden in de sprint. Woedend maakt hij daarna ook een hoop misbaar naar Bouhanni.

Veel erger
De duw had véél erger af kunnen lopen. Wielervolgers op Twitter roepen dan ook om een lange schorsing. Volgens hen is Bouhanni geen haar beter dan Dylan Groenewegen, die vorig jaar in de Ronde van Polen landgenoot Fabio Jakobsen op een vergelijkbare manier in de hekken duwde.

Lang geschorst
De Nederlandse sprinter werd lang geschorst, vooral ook vanwege de impact die de crash had. Jakobsen lag een tijd in coma en even werd er zelfs gevreesd voor zijn leven. Gelukkig gaat hij snel zijn rentree maken!