Amateurspeler wordt knock-out geslagen onder toeziend oog van Wesley Sneijder

22 april 2023

De amateurwedstrijd tussen Buitenpost en DHSC in het Friese Buitenpost (hoofdplaats van de gemeente Achtkarspelen) verliep gemoedelijk en sportief. De thuisploeg won met 2-1. Maar direct na het laatste fluitsignaal brak de pleuris uit!


Een speler van Buitenpost werd neergeslagen door een speler van DHSC uit Utrecht. Het slachtoffer is volgens regionale omroep RTV Noordoost Friesland Wim de Vries. Hij was buiten westen, schrijft Omroep Friesland.

Politie
De omroep schrijft dit: "Meerdere mensen kwamen het veld opstormen waarna de speler van DHSC de kleedkamer in vluchtte." Er kwamen 3 politieauto's en in 1 ambulance. De dader kreeg een rode kaart...

Wesley Sneijder
Een van de toeschouwers was Wesley Sneijder. De Oranje-recordinternational heeft warme banden met DHSC, club uit zijn geboortestad. DHSC speelt op Sportpark Wesley Sneijder.

Juicekanaal Reality FBI heeft beelden (in deze story) waarop is te zien hoe Sneijder reageert op de vechtpartij. Hij loopt een stukje richting het slachtoffer, draait zich om en kijkt vooral erg teleurgesteld. Begrijpelijk!

Beelden
Ook Dumpert heeft beelden van het moment. Check het hier.